lördag 30 juni 2007

Åh, vilket party

Andra omgången av gatsby open är avklarad. Andra omgången var otroligt jämn. avståndet mellan andra och fjärde plats var 0,2 poäng Jag kan ta åt mig lite av skulden eftersom jag överskattade poängen hos min kalibreringsdikt vilket ledde till att alla dikter hamnade mellan 7,9 och 9,1 i betyg... Resultaten blev:

1) Stefan Äng 51,3
2) Andreas Möller 49,9
3) Oscar Johansson 49,8
4) Vincent Lönngren 49,8

Med standardregler för poängavdrag hade vincents poäng varit 49,0.

Kvällens övriga överraskningar var att man bytte kläder, jag bytte med Mika. Hon kommer att ha mina kläder nu i två veckor och jag hennes. En annan var bildandet av Den Vaga Fronten, som bildades på grunden av idéen att varje form av stenhård princip leder till kolossalt hyckleri. Vi kommer att tåga fram under parollerna, kärnkraft? Kanske! Vad ska vi göra? Någonting, oklart vad! När? senare! När? Kanske nån gång!

Ett otydligt parti med en svag platform och oklara idéer med medlemmar vars engagemang för idéen är diskutabel, som när som helst kan hoppa av och bli Ädla Politiska Vildar...

fredag 29 juni 2007

Opium är en religion för folket

Kvällens Line-up är oklar in i det sista. Oscar, Andreas och mårten är troliga, vincent har pratat om det, Ester låter tveksam, Lovisa A låter tvivlande och Lovisa E står ingesntans att finna. Daniel B är förmodligen på sex-semester med sin flickvän och själv är jag ju av reglerna förbjuden att delta.

Möjligheten finns dock att ett par riktigt spektakulära överraskningsgäster dyker upp, eliten, de avhoppade, de utflippade och das lumpenproletariat...

Läser Hunter S. Thompsons "Fear and Loathing on the campaign trail 72'" hans politiska iaktagelser är lika knivskarpa som hans utsvävningar är utflippade. Till exempel misstanken att Ed Muskies katastrofala primärval, från att ha varit partiets store toppkandidat till totalt fiasko, berodde på att han missbrukade drogen ibogaine:

"It is entirely conceivable -- given the known effects of Ibogaine -- that Muskie's brain was almost paralyzed by hallucinations at the time; that he looked out at that crowd and saw gila monsters instead of people, and that his mind snapped completely when he felt something large and apparently vicious clawing at his legs. We can only speculate on this, because those in a position to know have flatly refused to comment on rumors concerning the Senator's disastrous experiments with Ibogaine. I tried to find the Brazilian doctor on election Bight in Milwaukee, but by the time the polls closed he was long gone. One of the hired bimbos in Milwaukee's Holiday Inn headquarters said a man with fresh welts on his head had been dragged out the side door and put on a bus to Chicago, but we were never able to confirm this. . . ."
-Hunter S. Thompson

Synd att Salig Thompson inte kommer bevaka några fler val. Frid över griften.

onsdag 27 juni 2007

otillräckligt chockerad

Idag fick jag slutligen höra låten som varenda jävla tidning har skrivit om och som alla tagit ställning för eller mot. Dvs, "Dunka mig gul och blå", åh vilken besvikelse, jag hade förväntat mig att verkligen bli chockad tillbaka till 1700-talet men icke. Den var betydligt mer politiskt korrekt än till exempel den erbarmliga svenska dräggversionenscovern av vengaboys "boom boom I want you in my room", "ditt jävla luder" tror jag den hette... Eftersom uttrycket landsplåga användes så trodde jag den skulle vara diskodansant, men icke. Låten som sig är tämligen harmlös, den innehåller mindre och oskyldigare sexprat än ungefär hälften av DAFs låtar.

Tydligen upprörs tidningar i hela detta land av att det någonstans finns en tjej som spelat in en låt om att hon ibland när hon är full vill ha sex på ett sätt som är vanligare än vad man i gemen vill ge sken av. Den innehåller till och med ett snensmoralavsnitt när hon dagen därpå undrar vad tusan hon höll på med igår. Frågan är väl snarare varför ingen liknande låt tidigare har fått så mycket uppmärksamhet, för att hon är en 'vanlig tjej'? För att det är 2000-talet? För att hon nämner att hon har tre hål?

Jag hade hoppats bli chockad, upprörd, eller upphetsad. Jag blev ingetdera. Låten var halvdan, men ändå bra mycket bättre än debatten, den bestående känslan av det hela är att jag vill göra en låt, som ger dem något att verkligen förfasas över.

stat, företag, planekonomi och marknadsekonomi

Efter att ha läst en tämligen underlig kommentarsföljd efter inlägget "Andra ronden" på bloggen Dyslesbisk, som mest gick ut på att person a) ville få person b) att säga att demokratisk blandekonomi var sämre än kapitalistisk diktatur och att b) gjorde allt för att komma undan just den formulering, men ändå försökte förmedla innehållet, och spenderat en halvtimme i kön på banken tror jag ska säga lite lagom ogenomtänkta saker om just plan- och marknadsekonomi:

Någonting som de flesta glömmer är att varje företag är en liten mikroplanekonomi. Om företaget blir tillräckligt stort, som till exempel våra större banker, blir det en aning tydligare. Om företaget blir lika stort som I.G. Farben, eller Hugo Stinnes monstertruster, så blir det pinsamt uppenbart.

Jag upphör aldrig att förvånas över att jag hinner kontrollera mina kontrolluppgifter, undersöka vad som egentligen hände i den där omvända spliten 10:1 i icon medialab, fylla i och skicka iväg min deklaration på kortare tid än bara den rena väntetiden på en normal storbank... Att köerna tar längre tid på ica en normal eftermiddag än på systembolaget dan innan midsommar och att telefonkön till vårdcentralen är kortare än telefonkön till glocalnet.

Jag har hört en rad smartskallar förklara de oroande händelserna i Ryssland med att ryssarna fick sina demokratiska rättigheter lite för fort, eftersom det inte blev en perfekt demokrati trots att de hade marknadsekonomi. Det orimliga i detta påstående ser man snabbt om man tittar på indien som fick en sann marknadsekonomi långt efter att det blev en demokrati. En 'marknadsekonomi' befolkad av monopol är i bästa fall lika inneffektiv som en planekonomi. I värsta fall ett hon mot demokratin som sådan.

Tid, Rum och Kök.

Detta är de sista självande dagarna innan Semestern, detta mystiska tillstånd vi fick höra om i barndommen, snart kommer jag vara i skärgården, bortom tid, rum och kök...

tisdag 26 juni 2007

Camera Obscura

Till alla läsare som blev nyfikna på vad Camera diskussionen egentligen handlade om hänvisar jag er med varm hand till wikipedias sida om ämnet: http://en.wikipedia.org/wiki/Camera_obscura Den ger en bra genomgång av den uråldriga teknik som ligger till grund för kameran, ganska kul är att man förr i tiden hade en stackars sate som målade av det 'kameran' visade innan det fanns fotografiska plåtar. Hursomhelst ett fantastiskt stycke miniatyriseringshistoria.

måndag 25 juni 2007

En kväll framför tvn...

Jag upptäckte för några år sedan att i stort sett alla filmer går att se bara man missar början. Ju mer man missar desto bättre blir filmen. roar mig just nu med någon slags neo-screwball-komedi med Tim Allen. Om man missar första timmen är till och med Tim Allen uthärdlig.

Förvirring

Jag och Daniel hade en mycket underlig diskussion idag där vi diskuterade ursprunget till ordet kamera. Ordet kommer från Camera som betyder kammare eller rum. Om detta var vi eniga. Det vi däremot inte var eniga om var huruvida vi var eniga eller inte. Denna diskussion borde ha bevarats, för ur den tror jag man kan spåra hur alla religiösa och politiska schismer har uppstått.

söndag 24 juni 2007

Kalendarium

Det har efterfrågats någon slags schema för mina evenemang, schemat är som följer:
29 juni 2007 : Gatsby Open - Tävling 2.
13 juli 2007 : TrubadurSlam.
27 juli 2007 : Gatsby Open - Tävling 3.

Låtstölder

Jag vet inte Hur hon har lyckats, men mycket tyder på att Maria Ferm har snott min playlist. Under den korta tid hon var på besök här hann hon vid tre tillfällen konstatera att hon lyssnat på en låt jag spelade tidigare idag. What kind of sorcery is this? Vincents råd var rättframt, ge henne ett arband av järn, så kommer hon inte kunna använda sina häxkrafter...

lördag 23 juni 2007

Thanatz

Idag har jag börjat lära mig en ny konst, att läsa, nej, att spå folk efter deras ärr. Detta är någonting som faktiskt låter sig göras, man kan tyda otroligt mycket mer från folks ärr än deras stjärntecken... brännmärken efter cigaretter, rakblad, tyder på ångest och självdestruktivitet, ärr på händer och ben tyder på ett aktivt levene, men detta är bara början, kan man uttyda mer utifrån ärrens vinklar? En människas förflutna är en av nycklarna till dess framtid, kanske kan jag lära mig att utröna Deras framtid...

I Gravitationens Regnbåge hade sadisten Thanatz förmågan att spå folk efter deras piskärr, men vad såg han egentligen i de skador han sälv hade tillfogat, vad han önskade, eller något annat? Charlataner och genier vägs på samma våg, Säure Bummer kunde utröna en människas framtid utifrån hur de rullade sina brajor, är detta en vetenskap eller bara ytterligere en nivå av kosmiskt charlataneri? Förmodligen...

Tractatus-Logicus Pataphysicus

Världen är allt som är fallet.
Världen är allt som faller.
Världen är allt som kommer falla.
Världen är allt som har fallit.
Världen skulle kunna vara allt som kan falla.
Patafysiken är de inbillade lösningarnas vetenskap. Lösningar på både verkliga och inbillade problem. Patafysiken ägnar sig åt det som skulle kunna falla, det vi tror skulle kunna falla eller ha fallit, men som inte nödvändigtvis måste ha gjort det.